Ing. Lenka Andrýsová

  • LIDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,2. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

27.07.2012 11:26:21 - princezna_sisi

děláte si z nás srandu?

Paní poslankyně děláte si z nás srandu? Cituji vaše slova, kdy špatnou pověst poslanců přičítáte pochybením jednotlivců, kteří tak poškozují jméno všech poslanců. „Všechno se však dá řešit. Každý poslanec může pomoci vlastními aktivitami, projekty a komunikací s lidmi. Podle mě pomůže také etický kodex, na kterém pracujeme, nebo další zákony ztransparentňující tvorbu zákonů.“ Vy se nedomníváte, že jste pochybila, když jste se nechala zvolit jako veverka a pak jste přešla? A k čemu se dovoláváte nějakého kodexu, který pro vás nemá stejně žádný význam?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

31.07.2013 19:10:37 - Ing. Lenka Andrýsová
Nemyslím si, že jsem pochybila. I dnes, kdy čelíme požadavkům VV o vymáhání 7 miliónů Kč za vystoupení z VV, hodnotím tento krok jako správný. Proč? Protože jsem teď ve straně, která má průhledné financování a transparentní účet, která je pro mě čitelná a které více důvěřuji. Kodex VV má řadu částí. Některé hovoří o maximálním plnění programu, některé hovoří o loajalitě straně. Když jsem kodex podepisovala, straně VV jsem věřila a neuvědomila jsem si, že strana, jak ji znám, se může změnit. Část mých důvodů pro odchod z VV najdete zde: http://www.lenkaandrysova.cz/nazory/proc-opoustim-rady-veci-verejnych.html  
Etický kodex, který jsme ve skupině vypracovali, je zde: http://www.lenkaandrysova.cz/novinky/vymezeni-jasnych-pravidel-chovani-volenych-zastupcu.html  
Vydiskutovaný etický kodex poslanců se mnohem lépe než stranický kodex VV vyrovnává s tím, co by občané od poslance měli čekat. A nepřekračuje právě hranice volného mandátu, což kodex VV překračoval.