Ing. et Ing. Jan Skopeček, Ph.D.

  • ODS
  • Středočeský kraj
  • místopředseda PS PČR
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,17. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

16.01.2018 18:35:45 - venosF

ODS volí Drahoše

Dobrý den, pane poslanče, jestliže podporujete Drahoše za prezidenta, uvědomujete si jeho možnou servilnost vůči EU ve věci migrace? Koneckonců již před prvním kolem měl podporu skalních vítačů. Prezident sice nemá pravomoci, ale má hlas, a věřím, že i díky Zemanovi přijal Sobotka pouze 12 migrantů. A dalši věci jako euro, v kterých je Zemanův názor bližší ODS.

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

19.01.2018 13:27:03 - Ing. et Ing. Jan Skopeček, Ph.D.
Dobrý den, 

ano, postrádám u pana Drahoše jasný postoj k evropským tématům a obávám se jeho schopnosti čelit případnému tlaku ze strany evropských politiků a institucí. Neuklidňuje mě ani jeho nejasný postoj k migraci. Vše to vychází z toho, že je pan Drahoš (určitě slušný člověk a úspěšný vědec) bez jakékoli politické zkušenosti a jeho názory zjišťujeme až v kampani, což je v prezidentské volbě problém. 

Do druhého kola zkrátka postoupili kandidáti, za něž se nemohu veřejně postavit. Miloš Zeman je přesvědčený socialista a způsob výkonu funkce v jeho osobě není ideální. U pana Drahoše mám problém, že jeho názory téměř neznám, ale vím, že žádný vyhraněný pravičák to není. I proto jsem na naše kongresu nehlasoval pro usnesení na jeho podporu. Preferoval jsem, ať nevyjadřujeme podporu žádnému z kandidátů. 

Sám se v druhém kole rozhodnu pro kandidáta, u kterého budu mít pocit, že bude silněji hájit zájmy ČR.