Milan Štěch

"Slušně, ale důrazně."
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,13. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

22.01.2018 11:57:01 - hanušová

Zeman

Dobrý den, Zemana jste dlouho podporoval. Proč ta změna? Podle mě už to není ten samý člověk, jako když vedl ČSSD a za posledních 5 let se změnil ještě víc. Ale já s ním osobně nikdy nehovořila. Je skutečně tak arogatní a ješitný jak působí? Třeba včera v televizi, když se ho ptali, zda je mu něco líto, tak nenastala žádná sebereflexe, ale mluvil o debaklu ČSSD ve volbách. Můj poslední dotaz zní. Litujete toho, že jste dloho Zemana hájil a že jste podepsal prohlášení - dopis na podporu Číny? Nebo byste teď jednal stejně? Snad mi odpovíte. Děkuji. Hanušová

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

05.02.2018 16:38:38 - Milan Štěch

Vážená paní Hanušová,

je pravda, že mé vztahy s Milošem Zemanem poslední dobou poněkud ochladly, nicméně si nemyslím, že by tomu tak bylo mou vinou. Miloš Zeman, přestože při nástupu do funkce prezidenta prohlašoval, že bude respektovat postavení Senátu v ústavním systému ČR, vystupoval proti Senátu naprosto opačně. Mohu tedy říci, že naše vztahy ochladly, důvodů bylo více, ale respektuji ho a na pracovní úrovni se setkáváme a na tom se nic nemění. Abych odpověděl na zbytek Vaší otázky, nelituji ničeho. Každý z nás se časem mění a Miloš Zeman není výjimkou. S obsahem prohlášení o uznání principu jednotné Číny jsem souhlasil (nepodepsal jsem ho, jak některá média mylně informují), neboť vycházelo ze smluvních závazků ČR a Číny, nicméně bych dnes postupoval opatrněji a nejprve bych tento krok konzultoval se svými kolegy senátory.