RNDr. Jan Zahradník

  • ODS
  • Jihočeský kraj
  • krajský zastupitel
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,15. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

23.01.2018 17:33:03 - brain

imunita

Zaujal mě dnes tento titulek: Růžičku ani exprimátora Svobodu nevydávejte, doporučil sněmovně mandátový a imunitní výbor. Otázka je prostá, jak budete v případě vydání jako poslanec hlasovat? + Neuvažujete imunitu zrušit? Dost se o tom mluví, ale vůle nějak chybí. Teď je ale několik měsíců po volbách a neřeší se téměř nic jiného než vydání poslanců. Se pak nedivte, že jsou lidi politikou zhnusení. Taky mě zaujalo, že Svobodu Piráti podpořili, zatímco poslance za ANO ne a hlasování se zdrželi. Vím, že jde o jinou kauzu, ale je podstata toho, za jsou stíháni jiná? Myslel jsem, že stíhání Růžičky taky souvisí s jeho rozhodováním v komunální politice. Na druhou stranu, za co jiného by měli být politici stíháni, než za svá rozhodnutí? V opačném případě by totiž politik mohl rozhodovat naprosto bez rozmyslu, což také není dobře.

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

24.01.2018 11:33:01 - RNDr. Jan Zahradník
Vážený pane braine,

v případě vydání pánů poslanců Růžičky a Svobody k trestnímu stíhání budu hlasovat proti. Oba jsou stíhání za to, jak hlasovali jako členové rady městské nebo obecní samosprávy. Trestní stíhání členů obecní samosprávy za to, jak hlasovali, považuji za špatné. O zrušení imunity neuvažuji.

S pozdravem

Jan Zahradník

Normal 0 21 false false false CS X-NONE X-NONE