RNDr. Jan Zahradník

  • ODS
  • Jihočeský kraj
  • krajský zastupitel
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,15. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

24.01.2018 11:33:11 - Pavelahavel

Dotazy

Prosím o odpovědi na tyto dotazy.Hlasovala vaše strana na opětné povoleni alkoholu v bufetu PS?
Myslím že parlament ČR je pracoviště jako každé jiné tak by tam alkohol neměl být povolen.Za druhé.V kolika letech by dle vašeho "silného programu" měli lidé odcházet do důchodu? Za třetí:Váši stranou zavedené regulační poplatky u doktorů nic neregulovaly.Čekárny byly stejně plné a ty peníze šly do kapes doktorům.Prosazovala by ODS jejich znovuzavedení?Váš spolustraník p. Kupka mi na toto odpověděl dá se řict vyhýbavě.Dík za odpovědi. Pavel.

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

24.01.2018 12:57:54 - RNDr. Jan Zahradník

Vážený pane Pavelahavel,

alkohol na pracoviště nepatří, v tom s Vámi souhlasím. Zákaz prodávání alkoholických nápojů v době jednání Sněmovny byl vydán předsedou Sněmovny Hamáčkem, a proto o něm nebylo hlasováno. Stejné to bylo při jeho zrušení. Nynější pan předseda Sněmovny Vondráček zřejmě usoudil, že poslankyně a poslanci jsou dospělí lidé a k tomu, aby na svém pracovišti ve Sněmovně alkohol nepožívali, nepotřebují žádný zákaz jeho prodeje. Opět o tomto rozhodnutí nebylo hlasováno. Pro mne zákaz prodeje alkoholu neznamenal žádný problém, stejně jsem během jednání Sněmovny žádné alkoholické nápoje nepil a nebudu tak činit ani nyní. Otázka věku odchodu do důchodu není ani tak otázkou silného programu, jako spíše otázkou, kdy se pyramida důchodového systému zhroutí. Lidský věk se prodlužuje, to je jistě pozitivní a naše zdravotnictví patří ke světové špičce, na tom trvám. Ale rodí se stále méně dětí, které by „odváděly daně“ na důchody stávajícím důchodcům a do budoucna to nebude zřejmě lepší. I proto já podporuji tradiční rodinu, kde muž a žena mají děti. Průměrná délka čerpání starobního důchodu byla v roce 1990 zhruba 15 let a dnes je již téměř 25 let. Pod 60 let se v dohledné době odchod do důchodu nedostane. Například v Itálii se chystá rozdělení profesí, kdy například lidé pracující v administrativě budou chodit do důchodu později (kolem 68 -70 let) než lidé pracující v průmyslu (kolem 65 let). Se zavedením poplatků ve zdravotnictví před 10 lety jsem tehdy souhlasil a můj souhlas platí i nyní. Myslím, že poplatky ve zdravotnictví ve výši, kterou si asi ještě pamatujeme, byly prospěšné. Jsem proto pro jejich znovuzavedení, jen k tomu nemám bohužel dostatečnou politickou sílu.

S pozdravem

Jan Zahradník

Normal 0 21 false false false CS X-NONE X-NONE