Tomáš Zdechovský

Poslanec EP a člen předsednictva KDU-ČSL
  • KDU-ČSL
  • europoslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,93. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

20.04.2018 8:02:31 - jadeit

Dobrý den, pane Zdechovský - mám dotaz k Vašemu sdělení o Čapím hnizdě v EU.

ve Vašem komentáři tam uvádíte, že EU zakázala poskytovat dotace firmám s anonymními akciemi - tedy firmám s neznámým vlastníkem. Z čehož lze vyvodit, že před tím celé dlouhé roky bylo možné zažádat jako anonym o poskytnutí dotace - pokud dotáhneme úvahu do konce, každý poslanec či ministr, nebo jeho náměstek případně jejich rodinní příslušníci si mohli založit anonymní firmu a zažádat si poté o poskytnutí dotace. Ministr či poslanec si poté mohl zařídit či prolobovat dotace na míru pro sebe či své rodinné příslušníky, přátele atd - a poté dotace anonymně čerpat. To skutečně naše legislativa umožňovala? Poskytovat dotace neznámo komu? Připadá mi to jako úmyslně zákonem ošetřeného beztrestného fatálního střetu zájmů a kriminálního jednání - a lze předpokládat, že se tak skutečně dělo. Vám osobně a Vaší straně takový zákon nevadil?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

26.04.2018 8:47:01 - Tomáš Zdechovský
 Dobrý den,děkuji za dotaz.
V příspěvku jsem psal, že EU zakáže poskytovat dotace firmám s anonymními akciemi. Ano, řada lidí si založila firmu a my jsme o nich nic nevěděli. Teoreticky to tedy šlo. 
Jinak nemohu mluvit za kolegy. Já jsem od svého vstupu do politiky prosazoval maximální transparentnost. To můžete vidět i na mých hlasováních a aktivitách.
Krásný den přeje Tomáš Zdechovský