Tomáš Zdechovský

Poslanec EP a člen předsednictva KDU-ČSL
  • KDU-ČSL
  • europoslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,93. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

09.06.2018 11:40:05 - Vaše černé svědomí

Hezkou sobotu

Jste si vědom, že komunisti platili mzdy farářům a církevním představitelům? Proč neberete tyto mzdy, které již 65 let církevní představitelé dostávají jako finanční náhradu - odškodnění za převzetí majetku do správy státu? Současné vyrovnání státu a církve považuji za okradení mne, mých dětí, vnuků, pravnuků a prapravnuků - my jsme nic neukradli.

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

11.06.2018 15:11:26 - Tomáš Zdechovský
 Hezké pondělí,zapomněl(a) jste zmínit, v jakých podmínkách musely církve mezi lety 1948-1989 působit a na to, že ke své činnosti potřebují vedle platů duchovních i další prostředky např. na opravu církevních staveb (které byly během komunismu zanedbávány a mnohé z nich jsou v dodnes důsledkem toho v dezolátním stavu) nebo na provoz charitativních organizací pomáhajících potřebným.  Majetkové vyrovnání s církvemi také znamená, že církve postupně budou definitivně odděleny od státu a budou se financovat samy a výhradně z vlastních zdrojů. Církve nemají žádný zájem na tom, aby se obohatily na druhých. Více se o vyrovnání dočtete např. zde: http://www.cirkevnimajetek.cz/index.php?blog/show/2882012-Crkve-a-stt-desatero-mt-a-fakta.htmlS pozdravemTomáš Zdechovský