RNDr. Jan Zahradník

  • ODS
  • Jihočeský kraj
  • krajský zastupitel
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,15. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

12.06.2018 13:22:10 - Wilke

Dotace v zemědělství

Pane Zahradník, viděl jste včera večer první reportáž v pořadu Reportéři ČT? Mluví se tam o tom, jak minulá vláda rozdělovala dotace v zemědělství. Zajímalo by mě vaše vyjádření, a to i na nový záměr současného ministra, aby se dotace, které jsou jen pro malé a střední podniky rozšířily i na velké podniky. Na jednu stranu si říkám, že by měli mít všichni stejnou možnost dotace čerpat, ale na druhou stranu není smysl dotace dočasná výpomoc, nikoliv investice do rozvoje úspěšného podniku? Co když pak ty velké podniky budou válcovat ty malé? To našemu zemědělství asi moc nepomůže.

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

13.06.2018 10:13:18 - RNDr. Jan Zahradník

Vážený pane Wilke,

Vámi zmíněný pořad jsem neviděl. V době, kdy Vám píši tuto odpověď, sedím na schůzi Poslanecké sněmovny, která jedná o programu schůze. Zaznamenal jsem, že zazněl návrh na zařazení mimořádného bodu, který by se měl týkat právě rozdělování dotací v zemědělství. Zařazení bodu navrhuje paní poslankyně Pekarová – Adamová z TOP 09 a její návrh podpořil poslanec Kováčik z KSČM. Zatímco paní poslankyně je vedena snahou odhalit , že dotace, určené pro malé a střední podniky, jsou přidělovány i podnikům velkým, pan Kováčik naopak tvrdí, že dotace byly velkým podnikům přidělovány správně a hodlá to při projednávání příslušného bodu prokázat a navždy tak odvrátit jakékoli pochybnosti. Ale pozor! Předsedající právě oznamuje, že dostal listinu s 52 podpisy, která odmítá zařazení bodu o dotacích na program. Je tedy vymalováno, o přidělování zemědělských dotací se jednat nebude. Co se stalo? Je to jasné. Poslancům za ANO se nelíbí, aby se jednalo o tom, jaké dotace a jakým způsobem čerpá jejich šéf Babiš. Vadí jim, že by vyšla najevo pravda o tom, že gigant Afrofert čerpá dotace, určené malým a středním zemědělským podnikům. Ještě štěstí, že máme pořad Reportéři ČT, který nakonec pravdu odhalí. Teď ještě, aby pravdu o Andreji Babišovi zaznamenali i jeho voliči.

S pozdravem

Jan Zahradník