RNDr. Jan Zahradník

  • ODS
  • Jihočeský kraj
  • krajský zastupitel
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,15. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

25.06.2018 14:03:38 - Damph

Váleční uprchlíci?

EU navrhuje aby na severu Afriky vznikla střediska pro vyřízení azylu kde by se oddělili ekonomičtí migranti od válečných uprchlíků kteří by měli nárok na azyl v Evropě. Ale je toto správné? Když se podíváme tak v Evropě běžně dostávají azyl lidé z Eritreje nebo Somálska. Ale proč jej dostávají když tito lidé v utlaku mohou jít do nejbližší bezpečné země hned vedle - do Etiopie, kde lidé běžně jezdí třeba na dovolenou? Nemyslíte že takovíto lidé v utlaku opovrhují bezpečnou zemí a jdou zkrátka za lepším do Evropy a tím se z nich stávají ekonomičtí migranti? Proč dávat azyl v Evropě lidem kteří jdou přes půl Afriky a přecházejí bezpečné země?
František Černoch

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

26.06.2018 10:47:36 - RNDr. Jan Zahradník
Vážený pane Damph (nebo raději pane Černochu, jak jste se podepsal),

je určitě lepší, když se základní evidence a rozdělení potenciálních migrantů provede na severu Afriky, než aby se trpělo, že ilegálně proniknou do Evropy a tam se budou pohybovat bez evidence. Souhlasím s Vámi, že se v podstatě jedná převážně o ekonomické migranty, kteří přicházejí za lepším životem v Evropě (lépe řečeno za štědrým evropským sociálním systémem). Proto je podle mne nutné, aby tito ekonomičtí migranti byli zachyceni ještě v Africe a vráceni do domovských zemí.

S pozdravem

Jan Zahradník