Tomáš Zdechovský

Poslanec EP a člen předsednictva KDU-ČSL
  • KDU-ČSL
  • europoslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,93. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

25.07.2018 8:28:54 - Damph

Vy nechcete zastavit nelegální migraci?

Vážený pane Zdechovský, pan Babiš chce aby Frontex mohl více bojovat s nelegální migrací a to nejen tím že bude za pomoci více peněz pouze lépe sledovat trasy pašeráků a vozit více migrantů do Evropy jak si asi přejete Vy. Je tedy zcela nesmyslné útočit na pana Babiše že mluví nesmyslně když chce aby Frontex mohl bojovat proti nelegální migraci více. Nesmysl je aby se Frontexu nerozšiřovaly pravomoce což si přejete Vy. Ničím jste neprokázal že by to nějak uškodilo kdyby Frontex měl větší pravomoci. Sepsout někoho za to že chce více boje proti migraci může opravdu jen ten kdo si přeje aby ta migrace probíhala dál. Vy si snad myslíte že větším a lepším sledováním pašeráky někdo zastaví když je nemůže sám chytnout?
František Černoch

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

25.07.2018 10:01:45 - Tomáš Zdechovský
 Vážený pane Černochu,nepodsouvejte mi, prosím, něco, co jsem nikdy neříkal - nikde jsem netvrdil, že nechci zastavit nelegální migraci. Mnohokrát jsem navíc říkal úplný opak. Úkolem Frontexu také opravdu není vozit ilegální migranty do Evropy. Pokud by mělo dojít k rozšíření pravomocí Frontexu, musely by po tom, nejvíce volat nejvíce exponované státy jako jsou Itálie či Španělsko. Protože takové volání neexistuje, můžeme to brát tak, že země jsou spokojené se současným stavem.Práce Frontexu je založená na spolupráci s ozbrojenými složkami. Sledování tras proto důležité je. Pomáhá policiím v hraničních zemích EU potírat pašeráctví. Pokud máte jen potřebu kritizovat Frontex, aniž byste dobře věděl, jak funguje, diskuse postrádá smysl.S pozdravemTomáš Zdechovský