RNDr. Jan Zahradník

  • ODS
  • Jihočeský kraj
  • krajský zastupitel
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,15. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

31.07.2018 11:59:09 - Pánková

třídění odpadu

Kdo rozhoduje o tom, kde budou jaké kontejnery na třídění odpadu? Proč je někde kontejnerů dostatek, jinde jich je málo? Papír, sklo a plast jsou dost časté, ale co další kontejnery? Proč není kontejner i na bioodpoad? Majitelé domů mají kompost, ale třeba na sídlišti by se takový kontejner hodil.

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

06.08.2018 12:28:01 - RNDr. Jan Zahradník
 Vážená paní Pánková,

o základním způsobu třídění odpadu rozhoduje obec na základě smlouvy s firmou, která obvykle pro obec službu likvidace odpadu zajišťuje.  Dále si může obec nad rámec této smlouvy u firmy zajišťující odpad objednat další úklid odpadu. Často je právě impulsem pro tuto objednávku návrh občana. Určitě jako občanka můžete podat návrh na zajištění dalších sběrných nádob. Dále je možné požádat ve své obci o jednorázovou sběrnou akci, kterou je právě umístění kontejneru na větší odpad, kdy je obvykle kontejner na pár dnů postaven mezi domy a lidé mohou vyházet odpad do kontejneru.

S úctou

Jan Zahradník