Bc. Jan Pošvář

  • Piráti
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,63. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

23.09.2018 7:39:08 - Damph

Globání pakt OSN o migraci

Pokud vím tak text Globálních paktů má asi 60 stran, nejen těchto pár bodů. Co mi vadí:
- proč by děti které migrují měly mít zajištěn přístup ke vzdělání když budou tyto děti s rodiči vráceny zpět do své země z důvodu že to budou ekonomičtí migranti?
- odsuzovat rasismus a xenofobii - to je si správné, jenže bezpochyby to bude zneužito proti evropanům - jak sám jistě víte takto se to dnes v Evropě děje - když se obyvatelé Evropy třeba jen vyjadřují špatně o příchozích migrantech, hned jsou to xenofobové. Na druhou stranu když tito migranti utočí, zabijejí evropany, tak to se o xenofobii vůbec nemluví - zjednodušeně migranti jsou více chránění než evropané.
- posílení dopadu na ekonomiku - o tom se také hodně mluví, ve skutečnosti si migranti často jezdí pro dávky a to se tají
- najít domov pro ty které UNHCR určila jako potřebné - takže máme přijít o možnost rozhodovato tom kdo u nás bude žít?
Celkově text podporuje migraci, dělá z ní skvělou věc. To má být dobře?
František Černoch

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

31.10.2018 18:56:45 - Bc. Jan Pošvář
 Dobrý den,
děti by měli mít zajištěné vzdělání bez ohledu na to, jestli s nimi rodiči migrují legálně či nelegálně. Ono je to pro nás výhodné, pokud jim zajistíme vzdělání po dobu, kdy jim vzdělání nikdo jiný poskytnout nemůže, snižujeme pravděpodobnost, že budou nelegálně migrovat.
Pojmy rasismus a xenofobie jsou zneužívány, ale jsou jasně definovány a pokud si udržíme nezávislost soudů a objektivitu (alespoň nějakého) zpravodajství, tak máme vyhráno.
Netají se to, že jsou lákáni na snadný život v EU. Některé země dokonce se aktivně snaží tomu zabránit, aby migrujícími nebylo manipulováno a aby jim bylo jasně dopředu řečeno, že je to fikce. 
Neznám úplně podrobnosti, jak je to myšleno. Kde se má domov hledat a jak se bude určovat, kdo je potřebný. Obraťte se na Františka Kopřivu, který se tímto materiálem zabývá dopodrobna.
Text nemá být podporou migrace, ale sjednocením světového pohledu na problematiku a to i u těch zemí, ze kterých se migruje. To je poměrně klíčové, neb pak lze s nimi tuto problematiku řešit konsensuálně a zvyšuje pravděpodobnost vyřešení otázky migrace.
S pozdravemJan Pošvář