Mgr. Karel Krejza

  • ODS
  • Ústecký kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 4,44. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

24.10.2018 14:34:43 - Hello

Mise v Afghánistánu

Dobrý den, ODS je proti stažení našich vojáků z Afghánistánu. Kdyby k tomu došlo, jak myslíte, že by to vzal naši spojenci? Můžeme o tom vůbec svévolně rozhodnout? Přeci jen máme nějaké závazky. Předpokládám však, že vojáci v Afg. zůstají. Má otázka pak zní, jak dlouho? Co je cílem mise? Kdy bude vhodná doba na její ukončení? Podle čeho se to konkrétně pozná? A třetí a poslední část dotazu. Není na místě zvýšit bezpečností opatření i u nás? Nebo myslíte, že je minimální pravděpodobnost, že by teroristé zaútočili přímo v ČR? Podle mě na nás musí být naštvaní a když se mstí, tak zabíjejí ve velkém a budou Vánoce, kdy je na veřejných místech vysoká koncentrace lidí

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

26.10.2018 13:28:52 - Mgr. Karel Krejza
Dobrý den, 1)Afghánistán není stabilní země a stále tu bují podhoubí terorismu, ať už je to Taliban nebo jiné skupiny. Reálně tu hrozí, že terorismus může  povýšen na státní politiku, a kdyby v zemi nepůsobila aliančních vojska, je to tím pravděpodobnější. Proto tam čeští vojáci jsou, aby zemi pomohli stabilizovat, aby bránili Talibanu se rozrůstat. Jak dlouho tam budou? to Vám asi nikdo odpovědně neřekne.  
2) Myslím si, ale nechytejte mě prosím nikde za slovo, že české tajné služby mají kvůli útoku v Afgh. na české vojáky zvýšený stupeň ostražitosti, právě pro to, že teroristé rádi praktikují oko za oko, zub za zub. Jsem rád, že jsme odsouhlasili navýšení počtu vojáků, protože si teroristé musí uvědomit, že my jim ustupovat nebudeme.   
3) Riziko vždycky existuje. Předpokládám ale, že pokud by vláda měla informace od tajných služeb, že odplata v ČR hrozí, učiní zvýšená bezpečnostní opatření. Vzpomeňte, jak před dvěma lety byly zrušeny vánoční oslavy na Staroměstském náměstí. 
s pozdravem