JUDr. Ondřej Veselý

  • SOCDEM
  • Písek
  • místostarosta
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,33. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

11.12.2018 12:25:12 - Slovanský vlastenec

Rusko, Ukrajina III

Přeji dobrý den pane poslanče.Děkuji Vám za odpověď (i když neúplnou). Takže podle Vás, když se obyvatelé autonomní republiky Krym, rozhodli v referendu,že se odtrhnou od Ukrajiny a připojí k Rusku je okupace? Nemá snad každý národ dle charty OSN, nárok na sebeurčení?Na Donbase ani pozorovatelé OBSE žádné ruské vojáky nespatřili.Rusko nás neohrožuje,ohrožuje nás politika "elit" EU. A Prosím Vás velice pane doktore , odpovězte mi co si myslíte o současném režimu na Ukrajině. Děkuji Vám J.L.

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

12.12.2018 8:29:23 - JUDr. Ondřej Veselý
 Tak tady už jsme na úrovni Mnichovské dohody. Bylo právem Němců v pohraničí v r. 1938 připojit se k Německu? Vaše odpověď by zřejmě zněla ano, moje zní NE. S Krymem je to stejné. Princip "obsadím cizí území, nasunu si na něj své obyvatelstvo a pak tam udělám referendum" je vším možným, ale rozhodně ne právem na sebeurčení. Právo na sebeurčení je právo uznat má národnostní práva, nikoliv právo okupovat cizí území. Pokud jde o Donbas, tak doporučuji nečíst zprávy podávané Ruskem. Ukrajina je státem s velkým deficitem standardní demokracie. Nicméně je to svobodný stát, který je zjevně pod tlakem (a částečně okupován) státem s autoritářským režimem.