Mgr. et Mgr. Jakub Michálek

Pusťte nás na ně, porveme se za vás!
  • Piráti
  • Hlavní město Praha
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,68. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

15.12.2018 17:59:17 - procuma

Lze najít řešení?

Dobrý den. Poznámka k Vaší výzvě vládě. Jde o logiku věci.
Jsem zatížen splátkami závazku z doby podnikání, a to díky druhotné platební neschopnosti. Splácím již 18let pravidelně srážkami z platu, avšak díky faktu, kdy se umořují nejdříve úroky (nikoli však ani poměrná část původního dluhu), mi dluh naopak narůstá, a to astronomickým tempem. Z původní částky X jsem nyní zatížen závazkem 4X. Navíc přestože mi jdou splátky z platu, je mi každé 3měsíce doručena odměna exekutora za vymožené peníze, a to ve výši téměř 1/2 pravidelné měsíční splátky. Protože nechci postupovat podobně jako Vámi někteří zmínění, ptám se: Není takto nastavené zatížení dlužníků na našem Českém paloučku absurdní? Jsem přesvědčen, že úpravou podmínek likvidace dluhu v těchto případech (snahy dluh opravdu splatit), by ubylo značné množství dlužníků jak z řady podnikatelů, tak občanů. Děkuji za odpověď.

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

08.03.2019 16:25:16 - Mgr. et Mgr. Jakub Michálek
 Dobrý den,

Vaší situace je mi velmi líto. V podobné situaci se nyní nachází skoro milion občanů ČR. Problematice exekucí se podrobně věnujeme. Více informací o naší přípravě exekučního zákona si můžete přečíst zde. Vzhledem k tomu, že své příjmy splácíte již 18 let, doporučuju vám zvážit možnost oddlužení, kde jsme letos zjednošili parametry, takže ho může využít více dlužníků.

S pozdravem Jakub Michálek