Tomáš Zdechovský

Poslanec EP a člen předsednictva KDU-ČSL
  • KDU-ČSL
  • europoslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,93. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

31.01.2019 11:46:12 - občan Kostka

Brexit

Já nechápu, co brání tomu, aby VB odešla z EU případně bez dohody? Rozhodli se sami a měli dost času se na to připravit. To je přeci absurdní, aby se třeba účastnili evropských voleb. Pokud nevznikne dohoda, jejich problém, odejdou bez ní, i když to bude mít zřejmě důsledky i pro ostatní státy. Ale pokud se tak nestane, tak bude EU tak trochu za šaška, nemyslíte?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

31.01.2019 18:06:05 - Tomáš Zdechovský
 Dobrý den,Británie samozřejmě může odejít bez dohody. V takovém případě ale musí počítat s tím, že okamžikem vystoupení nebude mít vůbec žádné výhody, které mají členské země EU. Jinými slovy, okamžik odchodu by v takovém případě znamenal pro Británii velmi tvrdý náraz. Brexit bez dohody byl ale v britském parlamentu odmítnut stejně jako odklad.  Máte určitě pravdu v tom, že Británie měla dost času se na vše připravit a pokud nebude včas schválená dohoda, prostě odejdou bez ní. Za šaška by ale v tomto měla být především samotná Británie, která nedokázala dosud najít shodu v tom, co vlastně chce.   
Může sice ještě dojít k odložení brexitu, nicméně už se nepočítá s tím, že by Britové ještě kandidovali do EP. Něco takového nyní nepovažuju za pravděpodobné, protože Británie by už neměla být členem EU v době, kdy začne nové funkční období Evropského parlamentu.  S pozdravemTomáš Zdechovský