Tomáš Zdechovský

Poslanec EP a člen předsednictva KDU-ČSL
  • KDU-ČSL
  • europoslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,93. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

11.04.2019 16:12:24 - Lú

Brexit

Trump kritizuje EU v tom, jak přistupuje k odchodu Británie. To mě nepřekvapuje, ale co když se pak spojí Británie a USA? Nevznikne tu tak tripolární svět? EU-USA+VB-Rusko ještě bych mohl počít muslimské země, ale to je kapitola sama o sobě. Jak bude EU jednat, když se s britskou vládou nedohodne? Má plán B?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

11.04.2019 22:31:12 - Tomáš Zdechovský
 Dobrý den,děkuji za dotaz. Sám si úplně nedokážu představit, jaká forma spolupráce USA a Británie by to musela být, aby obě země konkurovaly Evropě. Já doufám, že vztahy mezi Evropou a Británii, potažmo USA, zůstanou i nadále blízké a přátelské. Z tripolárního světa tedy strach nemám. Pokud jde o samotný odchod Británie, nynější odklad má zabránit divokému brexitu bez dohody, který je nyní tím nejhorším možným scénářem, na nějž je třeba se také připravit. Míč je nyní na britské straně a Británie má nyní čas na schválení dohody o brexitu. Uvidíme za několik měsíců, jak vše nakonec dopadne.   S pozdravemTomáš Zdechovský