Tomáš Zdechovský

Poslanec EP a člen předsednictva KDU-ČSL
  • KDU-ČSL
  • europoslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,93. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

17.04.2019 12:04:24 - susan

EU

Dobrý den, já nechápu jedno. Jedním z hlavních pilířů EU má být jednotný a volný trh. O čem se tedy ohledně dvojí kvality potravin dohadujete, když je jasné, že to je běžná praxe, která je v rozporu s pilíři EU? Možná kdyby se EU právě více zabývala tím, proč vznikla a naopak zbytečně nekecala do všeho, bylo by na tom světě hned líp. Nemyslíte?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

18.04.2019 1:33:01 - Tomáš Zdechovský
 Dobrý den, Susan,změna postoje k dvojí kvalitě potravin v rámci EU bohužel narážela na řadu překážek. Dlouho představoval velký problém postoj některých starých zemí EU, které se ke změně stavěly odmítavě. Zároveň výrobci potravin přišli s výmluvou, že své produkty upravují chuťovým preferencím spotřebitelů v daných zemích, což je samozřejmě naprostý nesmysl. Nové státy EU musely dlouho přesvědčovat Komisi, aby se začala věcí zabývat a trvalo  delší dobu, než se našel dostatek důkazů o těchto neférových praktikách. Jinak souhlasím, že EU se potřebuje v mnoha věcech změnit a reformovat. Zeštíhlení v některých oblastech je určitě na místě a otázka na co se více zaměřit a kde naopak méně je také hodně důležitá. S pozdravem a přáním hezkého dneTomáš Zdechovský