Ing. Martin Kolovratník

  • ANO 2011
  • Pardubický kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,9. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

30.05.2019 11:04:10 - Damph

Proč ČR dává azyl nelegálům?

Paní Šojdrovou moc nemusím, ale poukázala na zajímavou věc - jaktože dáváme azyl nelegálním migrantům když ANO prohlašuje že žádného nelegála nevezmeme? Paní Šojdrová řekla toto: „Mezitím Česká republika loni udělila 47 azylů a doplňkovou ochranu 120 dospělým, z toho asi 50 syrským uprchlíkům, kteří přišli do České republiky de facto ilegálně. Já nechci dělat nějakou partyzánštinu a brát do České republiky nelegálně děti bez doprovodu. Z 37 v podstatě ilegálních, nezletilých bez doprovodu, většina v Česku zůstala a dostala trvalý pobyt,“
Zdroj: https://www.idnes.cz/zpravy/domaci/syrie-sirotci-sojdrova-kdu-csl-recko-uprchlicke-tabory.A190328_145515_domaci_kop
Když sem přichází Syřané, tak přece procházejí přes bezpečné země, mají požádat o azyl tam. Proč nám ANO lže a dává azyl těm kterým jej nemá dávat?
František Černoch

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

04.06.2019 11:47:15 - Ing. Martin Kolovratník
 Dobrý den, pane Černochu,
bohužel Vás musím informovat, že se mýlíte. V našem hnutí si zákládáme na serióznosti k občanům a voličům. Proto nikdy nelžeme a co řekneme, tak to dodržíme. ANO rozhodně žádný azyl neuděluje a udělovat ani nebude. Jsme striktně proti. Bohužel oblast azylové politiky náleží do kompentence Ministerstva vnitra, které vede Jan Hamáček z ČSSD. Jsem přesvědčený, že tento dotaz byste tak měl primárně směřovat na něj, protože rozhodnutí spadá do jeho působnosti a pouze on Vám může dát odpověď. Já osobně se intenzivně věnuji dopravním tématům, jako jsou například vysokorychlostní tratě nebo urychlování výstavby dopravní infrastruktury. Mohu Vás ale ubezpečit, že jsem proti ilegální migraci a vždy jednoznačně budu.