Tomáš Zdechovský

Poslanec EP a člen předsednictva KDU-ČSL
  • KDU-ČSL
  • europoslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,93. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

24.06.2019 9:41:28 - Damph

Proč jsou Lidovci liberální?

Ve svém novém článku jste psal že v Německu uznali manželství pro všechny, třetí pohlaví a navrhuje se přestat používat slova o tec a matka. Jak je to možné když nejsilnější strana v Německu jsou Lidovci? Jak to mohli dopustit? Podobně Evropská lidová strana v EP - proč byla celkově pro Istanbulskou úmluvu nebo rezoluci o odmítavých reakcích vůči ženským právům a rovnosti žen a mužů v EU - proč Lidovci v Evropě pomáhají otevírat genderové otázky před kterým by nás měli jako první chránit?
František Černoch

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

28.06.2019 7:26:30 - Tomáš Zdechovský
 Vážený pane Černochu,jde především o to, jakou sílu mají ostatní strany. Strana může být nejsilnější, ale pokud mají uskupení zastávající opačný postoj, nejsilnější postavení je pak k ničemu. Navíc postoje stran ELS i jednotlivců se v různých zemích mohou lišit - najdeme zde skutečně i liberálnější zástupce. KDU-ČSL ale zastává v této věci jasný postoj. K Istanbulské úmluvě se dlouhodobě staví kriticky, přičemž bych Vás rád odkázal na tiskovou zprávu KDU-ČSL k této problematice: https://www.kdu.cz/aktualne/archiv/2018/postoj-kdu-csl-k-istanbulske-umluve Naše strana v tomto ani v dalších věcech opravdu liberální není. S pozdravemTomáš Zdechovský