Marcel Chládek

  • SOCDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,16. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

11.09.2012 11:03:18 - hopik

Odpověď na dotaz

Dobrý den, mohu se zeptat, jakou koncepci školství byste preferoval? A jak vnímáte, zjištění, že mají mateřské, základní a střední školy o 80 procent méně peněz než v roce 2007, a že České učebnice, které měly světovou pověst, tak stojí na hraně?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

20.03.2013 18:41:19 - Marcel Chládek
Pravicové vlády, které v ČR vládnou od roku 2006, ukázaly, že vzdělávání, o kterém tvrdili, že je jejich prioritou, je pro ně pouze přítěž. Další škrty ve školství mohou být pro tento resort doslova smrtící. 
Co se týče českých učebnic, máte pravdu, i to je bohužel vizitka českého školství. Před časem jsem byl na prezentaci projektu Flexibook 1:1, které představilo koncept elektronických učebnic - žák by tedy nemusel do školy "tahat" několikakilovou aktovku, ale vystačil by mu jeden počítač či tablet, ve kterém by měl vše potřebné. Můj názor je takový, že se tomu do budoucna nevyhneme. Je ale samozřejmě třeba náležitě posoudit, kam takové věci naše školství, a zejména pak žáky a studenty, posouvají. 
Nyní má však školství doslova existenční problémy, které se musí vyřešit, což - pokud bych se stal ministrem - by byla má priorita. Tedy dostat české školství z krize, ve které se ocitlo za vlád pravice.