Radek Koten

  • SPD
  • Vysočina
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,09. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

25.07.2019 16:53:05 - Franz Ferdinand II.

Novela

Pane poslanče, máte nějaké přijatelné vysvětlení proč jste ve věci novely zákona o bezpečnostních službách hlasoval tak jak jste hlasoval, respektive nehlasoval? Obávám se že se těmito postoji SPD stále víc zpronevěřuje svému programu který neustále deklaruje do médií, a tím se stává nedůvěryhodnou.

https://aeronet.cz/news/spd-spousta-kecu-zadne-koule-jenom-vaclav-klaus-mladsi-jako-jediny-poslanec-ve-snemovne-se-postavil-proti-drakonicke-novele-zakona-o-tajnych-sluzbach-spd-se-pripojila-k-demobloku/

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

01.08.2019 18:02:37 - Radek Koten
 Dobrý den. Novela zákona o tajných službách umožňuje a již dříve tento zákon umožňoval nahlížení do podezřelých transakcí od 1000 Euro, zejména ze zahraničí. Protože se jedná o bankovní tajemství a s daty mohou nakládat pouze lidé s bezpečnostní prověrkou, tento institut je tedy nově zaveden zákonem, to, že lidé, kteří to budou dělat na základě dalších indícií, musí mít bezpečnostní prověrku, aby nedocházelo ke zneužití těchto dat. SPD má v programu bezpečnost našich občanů. Praní špinavých peněz, nebo podpora terorizmu financemi ze zahraničí tedy není zrovna v zájmu našich občanů. Rozhodně nebudeme hlasovat podle přání Aeronetu, nebo jiného internetového média, ale pouze podle zájmu občanů ČR.

Novelu zákona o tajných službách jsme nepodpořili, nehlasovali jsme ANO, ale zdrželi jsme se, protože máme jinou představu, jak by měl být zákon napsán. Je to stejné, jako hlasovat proti, protože hlasy se nezapočítávají pro schválení zákona. Aeronet často účelově zamlčuje a přiohýbá skutečnosti. Kdyby chtěl být fér, tak zveřejní celou novelu zákona o bezpečnostních službách v plném znění. To by ale nešlo manipulovat a dávat někomu něco za vinu, nebo ho onálepkovat. Je to stejné, jako když se v roce 1977 podepisovala Charta 77, všichni umělci národní fronty, svazáci a papaláši byli proti Chartě, ale nikdo z obyčejných občanů neviděl ten text, tedy vůbec nevěděli, o čem to je, ale bylo jim tvrzeno, že je to špatné. Přesně takhle se manipulují ovce.

Ve spodní části jsou odkazy na tuto novelu, tedy doporučuji k prostudování. http://public.psp.cz/sqw/historie.sqw?o=8&t=240&snzp=1

S přáním krásného dne Radek Koten