Tomáš Zdechovský

Poslanec EP a člen předsednictva KDU-ČSL
  • KDU-ČSL
  • europoslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,93. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

30.09.2019 17:51:06 - Frflak

Připadám si jak u blbejch ...

Tak ti Michalákovi dobrovolně vycestovali do Norska. Pokud jedu do cizí země, tak musím počítat s tím, že tam platí nějaké zákony, které se nutně budou vztahovat i na mně. Pokud s těmi zákony nesouhlasím, tak tak nejedu a poblble nevykřikuji, že pro mně tam budou platit jedině moje zákony (viz muslimové). Při pobytu v Norsku došlo při výchově dětí k excesům. Cosi se naznačuje, podrobnosti se v zájmu dětí tají. Na základě toho došlo dle platných zákonů k odebrání dětí. Nedošlo k žádnému únosu, šlo o tam platnou legislativu. Můžeme pochopitelně "humanisticky" filozofovat zda je to "správné". Ale to je také všechno. Byl porušen zákon? Nebyl! A můžeme my jim vnucovat naše představy o "správném" znění norského zákona? Můžeme? No asi ne! Takže držme .. a nehoňme si body marným bojem za absolutní spravedlnost. Co když se nám podaří ty děti dostat zpět? Po 10(?) letech!!! Ty jsou tam už dávno zvyklé, znají lidi, jazyk, kulturu. Nemyslíte, že návrat do cizí země by pro ně byl psychickým peklem?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

05.10.2019 10:32:40 - Tomáš Zdechovský
 Dobrý den,¨určitě si projděte celý případ podrobněji. Třeba zjistíte, že vše bylo trochu jinak. Nejde jen o Evu Michalákovou, ale i mnoho dalších rodin, jimž byly děti odebrány za velmi pochybných okolností. Nehledě na to, že děti Evy Michalákové mají české občanství, takže by Česku nemělo být lhostejné, co se s nimi stalo. S pozdravem Tomáš Zdechovský