Tomáš Zdechovský

Poslanec EP a člen předsednictva KDU-ČSL
  • KDU-ČSL
  • europoslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,93. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

16.12.2019 11:15:54 - Anče Kuba tajnej

Tři roky od brexitového referenda u nás šířila mainstreamová média konspirační teorie, že referendum

o brexitu byl omyl Britů, že je to výsledek ruské hybridní války proti Západu, která má podobu šíření různých lží a polopravd (fake news) a rozeštváváním britské veřejnosti. Britové prý byli zmanipulováni, obelháni a oklamáni, jednali bez dostatečného rozmyslu v jakémsi pomatení smyslů, a proto si dnes jejich většina chce toto rozhodnutí zopakovat. Televiznímu zpravodajství z Británie dominovaly reportáže o masových demonstracích odpůrců brexitu a jejich vyjádření plnila stránky našich novin. Volby, které byly faktickým novým referendem o brexitu, jasně ukázaly, že problém s fake news, lžemi a manipulací máme my, a to ze strany našich médií v čele s "veřejnoprávní" ČT. Nevíte, proč se náš mainstream z tohoto nepoučil a místo toho, aby kladl otázky proč se tak Britové rozhodli, rozpoutal další vlnu propagandy, která líčí budoucnost Británie jen v těch nejčernějších barvách. Jaký je na to Váš názor?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

16.12.2019 18:14:07 - Tomáš Zdechovský
 Dobrý den, já si především myslím, že z brexitu je třeba vzít si obrovské ponaučení v tom, že EU musí být pro občany srozumitelnější. Pokud je EU řadou lidí vnímaná jako něco cizího a vzdáleného, je to špatně. Neustále opakuji, že EU musí zlepšit komunikaci s občany - píšu o tom např. v jednom ze svých starších článků: https://echo24.cz/a/S98sL/evropska-unie-musi-zmenit-komunikaci-nebo-zanikne
S pozdravemTomáš Zdechovský