Mgr. et Mgr. Adam Vojtěch, MHA

  • BPP
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,7. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

19.02.2020 13:40:45 - Miro MOODS

Pane ministře,

mám dotaz,
Jistě jste zaslechl o nemoci zbytnění prostaty, která trápí hodně mužů od věku 40 let a více, kdy úbytkem hormonů dojde k zvětšení prostaty a k bolestivému průtoku moči spojenému s mnoha problémy. Nelze u těchto obtíží opomenout finanční náročnost s diagnostikováním nemoci, dlouhodobé léčení a v konečném důsledku k bolestivému invazivnímu zákroku odstranění prostaty, kde trvale komfort a kvalita života zaznamená nepříjemnou změnu u každého muže.
Lékaři ve Fakultní nemocnici v Brně mají zkušenosti s léčbou zbytnělé prostaty, je to unikátní metoda léčby zvětšené prostaty pomocí vodní páry metodou Rezūm s úspěšností až 96%, ovšem pacient si musí celý výkon zaplatit sám, což činí asi 30000,- Kč.
Zvažuje ministerstvo zdravotnictví a zdravotní pojišťovny úhradu této léčby? Myslíte si také, že by mnoho mužů mohlo žít kvalitnějším životem? Došlo by i ke zkrácení nemocnosti a k zachování výkonu a efektivitě odvedené práce u dotčených.

Děkuji za odpověď
Jaromír Kudela

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

Tento dotaz čeká na zodpovězení.