Marcel Chládek

  • SOCDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,16. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

28.09.2012 11:19:42 - M.Tomáš

odpověď na dotaz

Pane senátore, jak vnímáte politiku EU ve školství? Nyní se uvažuje prý o tom, že vzdělávací program pro mladé, Erasmus, čekají od roku 2014 velké změny, a to zejména s jeho novou podobou s názvem „Erasmus pro všechny“. Nový program by měl v sobě sloučit všech sedm stávajících unijních programů v oblasti vzdělávání, odborné přípravy, mládeže a sportu. Na druhou stranu, tím ale může být snížen příspěvek na stipendium. Co je na tom pravdy a jak se k tomu stavíte vy? A je pravda, že na stipendia dostáváme podstatně méně než jiní studenti například ze sousedních zemí?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

20.11.2012 9:14:00 - Marcel Chládek
Dobrý den, co se týče programu Erasmus, proslýchá se, že je ve velkých problémech a bude muset být dotován jednotlivými vládami. Nevím - pokud je to pravda - jak se k celé věci postaví současná vláda, kdy se několikrát ukázalo, že školství je pro vládu spíše nadbytečný resort, který je třeba seškrtat s tím, že si všechno zaplatí žáci a studenti samotné. Co se týče výše stipendií, nejsem si vědom toho, že by byli naši studenti jakkoliv znevýhodňováni. Ve věci slučování programů problém nevidím, naopak, pevně věřím, že to zvýší možnosti českých studentů.