Milan Štěch

"Slušně, ale důrazně."
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,13. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

05.10.2012 10:12:36 - M.Tomáš

Problematika domácího násilí

Pane předsedo, nedávno jste byl patronem konference na téma domácího násilí na ženách. Že se tak děje je hrozné, ale o čem se už tolik nemluví je, že se často děje i domácí násilí na mužích, a nebo si ženy vše vymýšlí například při rozvodu, aby dostali do péče dítě…Co si o tomto myslíte? U mužů je podle mě totiž hlavní problém v tom, že o případném násilí nemluví

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

17.10.2012 11:34:21 - Milan Štěch

Dobrý den,

jsem velice rád, že se v Senátu konference o domácím násilí konala. Horní parlamentní komora je platformou pro diskusi o zásadních celospolečenských problémech, mezi něž problematika domácího násilí bezesporu patří.

Studie pana Kamila Kunce, která se zabývá náklady spojenými s domácím násilím a která byla zároveň podnětem pro pořádání konference, se věnovala primárně domácímu násilí na ženách, a to jednoduše proto, že ženy se s domácím násilím potýkají zdaleka nejčastěji.

Podle mých informací se nicméně připravuje studie, která by se měla zaměřit také na problematiku domácího násilí ve vztahu k dalším skupinám (mj. muži, senioři). Rozhodně se proto nebráním tomu, abychom se na půdě Senátu věnovali i těmto oblastem.

Zdravím Vás!

Milan Štěch