Radek Koten

  • SPD
  • Vysočina
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,08. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

13.02.2021 11:52:52 - poldark

Mám názor,

že jste jako SPD neprodloužením nouzového stavu přispěli k možnému pádu vlády Babiše a přidali tím body Pirátům. Mluvil jsem s větším počtem příznivců a členů SPD, kteří nad vaším rozhodnutím kroutí hlavou.Nemyslíte si, že se to projeví u letošních voleb na snížení preferencí SPD? Obávám se, že to tak bude..

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

19.02.2021 10:06:09 - Radek Koten

Dobrý den. SPD konzistentně nepodpořila několikrát nouzový stav, tedy proč by měla měnit názor? Vláda neposlouchá naše argumenty a dělá si, co chce, tedy musí nést odpovědnost za svoje rozhodnutí. SPD chce ochranu pro 20% ohrožených lidí, která by se dala zajistit například polomaskami FFP3+ s životností min. 6 měsíců a bezplatnými vitamíny pro tuto ohroženou skupinu. Náklady by byly rozhodně řádově nižší, než neustálé lockdowny a likvidace ekonomiky. Ministerstvo zdravotnictví bohužel místo osvěty na svých stránkách dehonestuje lékaře, kteří mají odzkoušeny efektivní léčebné metody. SUKL odmítá registraci nových přípravků, které jsou ve světě používány na začátku onemocnění a jsou schopny zkrátit infekčnost a příznaky na 4 dny s účinností 96%! Vláda odmítá postavit státní podnik pro výrobu základních farmaceutických výrobků tohoto typu, abychom nebyli závislí na jejich dovozu od nadnárodních korporací. To samé platí i o Ústavu pro výrobu očkovacích látek. Proč byl zastaven vývoj české vakcíny na Cov19 přesně v momentu, kdy ji čekaly před klinické testy? Proč jsme zlikvidovali v roce 1997 našeho národního výrobce běžných očkovacích látek? Naše návrhy byly předneseny již v květnu minulého roku přímo panu premiérovi. SDP vždy bude prosazovat zájmy občanů ČR, jen volič si musí vyhodnotit, kdo přináší efektivní řešení a kdo drancuje státní rozpočet ve svůj prospěch nákupy bez výběrových řízení od cizích firem, nikoliv českých.