Mgr. Jaroslav Bžoch

  • ANO 2011
  • Ústecký kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,09. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

25.08.2021 14:27:07 - Milan Chladílek

Konec v Afghánistánu

Přijde mi, že byl Taliban na odchod armády mnohem lépe připraven než samotné státy. Nebylo chybné, že jsme odchod avizovali dopředu? Podle mě se na to islamisté připravili, a proto postupovali tak rychle.

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

26.08.2021 16:30:48 - Mgr. Jaroslav Bžoch
 Dobrý den, Tálibán se na převzetí moci připravoval nepřetržitě celou dobu, takže jeho připravenost mě nepřekvapila. Co ale bylo zajímavé je to, jak snadno a hlavně rychle moc převzal. To je zásadní pro popsání celé situace. Urychlený odchod USA a pak celého NATO bylo na základě chybného úsudku a předpokladu, že si Afghánci za těch 20 let vybrali demokracii. To se samozřejmě nestalo. Nemůžeme se snažit vyvážet naše hodnoty do světa, kde o to není zájem a hlavně kde mají své zvyky a kulturu, kterou nikdy a nic nezmění. Proto dle mého názoru došlo k takto rychlému postupu Tálibánu. Tamní lidé změnu nechtějí a my to musíme respektovat. I přes všechny ty utracené peníze a ztracené životy…