Pavol Lukša

č. 1, Moravskoslezský kraj
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,99. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

30.10.2012 12:56:23 - Frank51

Dobrý den,

vaším heslem bylo, že nechcete žít na dluh. Sám však na dluh žijete. A podle dostupných informací je to asi 2,7 mil. Kč. Opravdu si myslíte, že lidé jsou takoví osli a věří vám jedno jediné slovo? Ostatně podle toho jste dopadl i ve volbách.

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

28.07.2013 23:39:38 - Pavol Lukša
  Normal 0 21 Nejsem rád, když někdo nazývá lidi osly, bez ohledu na to, že jste se jím nazval sám, ale to nechám na vkusu každého občana. V  kampani jsem upozorňoval na rostoucí dluh Moravskoslezského kraje, který nestále roste, stejně jako úroky, které vytlačují celou řadu potřebných výdajů, např. na boj s nezaměstnaností. Mluvíte li o mém dluhu, tak jen pro upřesnění se jedná o hypotéku na zakoupení a rekonstrukci domu pro potřeby bydlení mé rodiny. Hypotéční smlouvu jsem uzavřel v únoru 2001 a řádně ji splácím.

 

Víte, já nikdy nezpochybňoval nutnost půjčit si na důležitou investici, jako například na výstavbu náměstí s byty a nebytovými prostory v obci Čeladná, kde starostuji od roku 1994. Naše zastupitelstvo při vědomí, že si v roce 1999 půjčuje na investici, která pomůže zvýšit atraktivitu obce a do budoucna ji přinese i pracovní příležitosti, ji přijímalo také s tím, že dluh musí  řádně splácet, aby bylo věrohodným partnerem pro bankovní instituci, která úvěr poskytla.

To samozřejmě musí platit i pro kraje, a proto jsem v kampani sděloval, že žít na dluh nelze přeci donekonečna. Většinou lidé nechtějí věřit do doby, než to na ně dopadne, že život není, nebyl a nebude o pečených holubech a sladkém nicnedělání. To platí i o krajských volbách.