Mgr. Jiří Kobza

  • SPD
  • Hlavní město Praha
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 4,14. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

17.03.2022 11:43:22 - V.Spurný

Hlasoval byste nyní pro vystoupení ČR z NATO?

Je asi dost nepravděpodobné, že referendum prosadíte. Ale kdyby k němu došlo, jak by SPD hlasovalo? Vy byste byl pro vystoupení? A kdysme vystoupili a napadlo nás třeba Rusko, myslíte, že bysme se sami ubránili, když máme jen vojáky s povolání? Nebo byste obnovili povinný vojenský výcvik? Děkuji

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

JosefAa, Venda3, rosička, Vladimir00, Borůvka46, Žabiař

Odpověď

22.03.2022 11:44:37 - Mgr. Jiří Kobza
Dobrý den, v první řadě bych nehlasoval pro vstup do NATO, který proběhl bez referenda a které nám naše vlády stále dluží (a podle mne se jej oprávněně bojí).  Vzhledem k tomu, že NATO v posledních 50 letech nikoho nezachránilo, tak od něj nic nečekám. Navíc historicky když jsme se spolehli na spojence, tak jsme špatně dopadli.  Neměl bych problém hlasovat pro vystoupení. 
Kapesní expediční sbor, do kterého byla transformována naše armáda nemá šanci naše území a obyvatele ubránit při nějakém masovém útoku. Vím dobře, že naše obrana byla je a bude vždycky na nás. Každý pořádný chlap by proto měl umět zacházet se zbraní a mít alespoň základní vojenské znalosti. Tomu by základní vojenská služba na pár měsíců jistě pomohla.