Tomio Okamura

Předseda hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD)
  • SPD
  • Moravskoslezský kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,92. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

03.11.2012 21:29:17 - Martin44

útok Kubery (ODS) na vaši osobu a Michálka

Dobrý den pane Okamura,
dnes jsem viděl na ČT24 senátora Kuberu z ODS na 23. kongresu ODS, jak tam vystoupil a velice hrubě zaútočil na Vaši osobu, myslím že jeho demagogie nepotřebuje komentář - ale schvalně se na to taky podivejte,
proto se chci zeptat na věc rekonstrukce a reformy parlamentu - včera jsem se ptal na to pana Jarolíma (z VV) a zalíbilo se mi že on rád zeštíhlil sněmovnu a přesunul hodně pravomocí, co má tato komora parlamentu, na senát a na prezidenta - myslim si že je to dobrý názor a chtělo by to vyvolat širší debatu a schválit konečně výraznou změnu, jinak se nikam nehneme v naší republice. Stávající stav se doslova otřásá v základech a k ničemu nevede - budeme mít např. přímo voleného prezidenta, tak si myslím proč by nemohl mít takový prezident možnost kdykoliv rozpustit sněmovnu a vypsat předčasné volby, prezident s výraznou autoritou by toho jistě nezneužíval, ale naopak by to vyčistilo stávající neschopnost co se nachází ve sněmovně a odstranilo slabou a neschopnou vládu, pokud by další vláda byla neschopná - tak by se zase vypsali další volby a občané by nečekali další 4 roky . . .
Budete něco podobného prosazovat ?

S pozdravem Martin

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

Tento dotaz čeká na zodpovězení.