Ing. Patrik Nacher

  • ANO 2011
  • Hlavní město Praha
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,35. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

02.06.2022 11:10:22 - Monika Řeh.

ČEZ

Když je stát majoritním vlastníkem Čezu, proč proboha nezakročíte? Pár vvolených si vyplácí milionové odměny a obyčejní lidé přestávájí zvoládat energie platit. Navíc teď Čez oznámil zdražení až o 80% a vy jako majoritní vlastníci opět nic neděláte. Proč? Proč aspoň část zisku Čezu, který je evidentně nadměrný, nerozdělíte mezi lidi?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Breakfox

Odpověď

26.07.2022 12:01:48 - Ing. Patrik Nacher
Pěkný den,děkuji Vám za dotaz.  Posledních pár měsíců říkáme, že by se mělo zakročit v rámci zvyšování cen energií. Chceme, aby Češi kupovali českou energii za české ceny nikoliv přes lipskou burzu za německé ceny. Výsledkem absurdního stavu je, že jsme největší vývozci elektřiny na hlavu ale zároveň jí vzhledem k výdělkům máme nejdražší. Říkáme, aby ČEZ své rekordní zisky, které letos má, proměnil ve formě dividendy. Ale to je jak volání na poušti. Máte pěkný dotaz, ale musíte se obrátit na jiného politika, který o tom rozhoduje. Důkazem toho je, že vláda na naše naléhání konečně dala podnět ke zrušení poplatku na obnovitelné zdroje, který všichni platíme. Platnost je ale až od prvního října, takže je tam velké zpoždění. Na naše rady někdy nakonec dojde ale bohužel s velkým odstupem. Samozřejmě, že vláda si tuto změnu bude medializovat jako svůj vlastní nápad.

Patrik Nacher