Ing. Patrik Nacher

  • ANO 2011
  • Hlavní město Praha
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,35. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

27.06.2022 11:10:47 - Matyass

Změny v dopravním podniku

Je nad slunce jasné, že dopravní podnik v Praze je velmi podezřelý podnik, kde jedna kauza střídá další. Ptám se tedy, proč s tím nikdo dosud ještě něco neudělal? Jde o obrovskou firmu, neměl by se nad ní – jejím hospodařením nějak zpřísnit dohled? A je vůbec správné, že členy dozorčí rady volí politici? Proč nejsou obecně lidé ve veřejné sféře vybírání v transparentních výběrových řízeních?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

23.09.2022 11:01:15 - Ing. Patrik Nacher
 Dobrý den,

děkuji za dotaz. Máte pravdu, smutné je, že tato koalice sama sebe definovala jako nejčistší, nejtransparentnější po roce 89 a podívejte se co se stalo. Od začátku to nenaplňovali. Pana ředitele vybrali nikoliv na základě výběrového řízení, ale jmenovali ho bez výběrového řízení, přes všechny sliby. Nakonec to vyústilo dozimetrem. Je pravda, že je to těžké nějakým způsobem manažersky efektivněji jí řídit takto velkou společnost, která má obrovský vliv na chod hlavního města. Odbory zde mají velmi silné postavení. Když nebude fungovat dopravní podnik, tak se vám celé město zastaví. Já určitě nebudu slibovat to, že budu nejtransparentnější po roce 89, protože je to nevěrohodné. Já jenom řeknu, že  by ve vedení městských firem měli být profesionálové, bez ohledu na to jakou mají politickou preferenci. Dám jiný příklad, aby to bylo rozpoznatelné. Nerozumím tomu, proč v PRE skončil člověk, který se věnuje plynu, rozumí tomu a byl nahrazen lidmi, kteří nemají s plynárenstvím nic společného.

Patrik Nacher