Ing. Petr Liška

  • STAN
  • Ústecký kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,8. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

31.10.2022 17:28:38 - Laudová Klára

Vy s Rakušanem souhlasíte?

Nemyslíte, že jste vyvěšením vlajky s Putinem v pytli na mrtvoly diskvalifikoval možnost, že by ČR mohla zprostředkovat mezi Ruskem a Ukrajinou mír? A nemělo by být toto prvořadým cílem? Snaží se o to ČR nenbo kdokoliv vůbec?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Annamarie, já-na, mamcaRBK, ivomatousek, MARSHALL, jfav, Pobavený-divák, pion, Zvídal, kerasok, miras28, jita, Rebel Dandy, Dudánek, Jana11, Alena F., trojka, eva41, tomsik1, pepa ov, silverA, kajoš, Psafranek, Kritická, Robert Edward Lee, Marcello z Nástrojárny, Roman Nas, vanpetr, darnok, destruktor1, čistíčskvrn, MILI @, xdavx007, šimba, Dahlie, Sokolik, češka55, kodl73, Razdědek, bachmač, Pamětník2, datum, mimozeknebere, ekia, Lilith.li, Mezek Franta, Ropocha, fiala, marisac, Rtc, brblal, ferda3, mifrasvo, vilemina, Juraj Straka, aligátor

Odpověď

02.11.2022 17:10:58 - Ing. Petr Liška
Jsem si vědom, že vyvěšení takové prezentace bude lidi rozdělovat a vyvolávat diskuse.Sám za sebe nejsem pobouřen a v zásadě s takovým vyjádřením názoru, postoje a připomenutím reality, souhlasím. Řada lidí si bohužel neuvědomuje reálné hrozby, kterou agrese Ruska na Ukrajině, vyvolává.Podoba a umístění prezentace reaguje na skutečnost, že i když na nás nepadají ruské rakety, tak jsme ohrožováni, zatím skrytě, kyberneticky, energeticky, ekonomicky nebo prostřednictvím různých osob, které v naší zemi vyvolávají neklid, nenávist a prostřednictvím různých lží destabilizují systém. Tyto hrozby jsou součástí jakési války, kterou se rozhodl Putin v Evropě rozehrát. Současně reaguje na skutečnost, že Rusko přesně do takových pytlů posílá nevinné lidi na Ukrajině, kteří jsou obětí mocenské a vylhané agrese, za což si zaslouží být souzen a potrestán. Za mě je v pořádku jednoznačně vyjadřovat postoj státu a jeho reprezentantů na zlo, bezpráví a jednoznačně ukazovat na hrozby a nebezpečí. V historii jsme občas dopláceli na to, že jsme tak rázné postoje nezastávali a nevyjadřovali.Cílem je rozhodně dosažení míru, ale prvotní je obrana proti agresorovi, který dělá vše pro to aby mír nebyl. Ozbrojená obrana je prostředkem k  donucení agresora respektovat mír a samostatnost Ukrajiny. Termín vyvěšení nebyl náhodný, ale stalo se tak na státní svátek naší vlastní samostatnosti a nezávislosti. ČR je Ruskem vnímána jako nepřátelský stát, což původně vyplynulo jako reakce na vyhoštění diplomatů Ruska po odhaleních viníků výbuchů muničních skladů na Zlínsku a jako takový nemá možnost zprostředkovávat mírová jednání. Taková jednání zprostředkovává např. Turecko a další země.