Ing. Radovan Vích

Člen předsednictva hnutí SPD, předseda RK SPD LBK
  • SPD
  • Liberecký kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,78. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

01.12.2022 16:28:25 - Betinka

Podle vás bychom měli být sobci a lhostejní k tomu, co se děje kolem nás?

Tvrdíte, že není v našem zájmu zapojovat se do konfliktu mezi Ukrajinou a Ruskem, ale lze před tím zavírat oči? Co kdyby se konflikt týkal nás? Taky byste tvrdil, že si musíme pomoc jen sami? Vždyť ani v minulosti to takhle nefungovalo. A co kdyby tento útok na Ukrajinu Rusku prošel hladce. Myslíte, že by neobsadilo i další země, jak to už kdysi udělalo?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

mamcaRBK, eva41, Antonín Čibera, pion

Odpověď

06.12.2022 18:59:25 - Ing. Radovan Vích
Dobrý den,
takže pouze zopakuji, že konflikt na Ukrajině není naše válka. A k Vašemu dotazu. Copak Ukrajině nepomáháme? Bylo uděleno 462 tisíc víz Ukrajincům pro pobyt u nás, mají přístup ke zdravotní péči, do škol a na trh práce. Stojí to vše desítky miliard korun a ještě si na to půjčujeme. Je potřeba podporovat ukončení konfliktu a zahájení mírových rozhovorů. Pokud tam budeme posílat výzbroj a cvičit na našem území Ukrajinské mechanizované útvary, tak to je pouze podpora dalšího pokračování konfliktu a jeho možné eskalace včetně další vlny uprchlické krize a to není to správné řešení.
Hezký večer