JUDr. MgA. Michal Šalomoun, Ph.D.

Předseda Legislativní rady vlády
  • BPP
  • ministr pro legislativu
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,83. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

03.07.2023 23:22:36 - prototypb

A co OPRAVDU usnadnit stavební řízení u jednoduchých staveb jako jsou RD

Nevyžadovat rozsáhlé autorizov. dokumentace RD pouze od VŠ stavaře,navíc majitele kulat. razítka ale pro pro jednoduché věci PŘIPUSTIT i ZODPOVĚDNOST pro SŠ stavaře a SŠ či VŠ strojaře!
Výkres a popis od techn. strojaře nechtějí, byť mají spol. nejdůležitější znalost - statiku a strojaři bonusově ovládají i pohybl. součásti s dynamic. změnou vzájemné polohy a jsou i přesnější. Brát i výkresy strojařů, už jen proto, že strojařina je náročnější obor a mnohé ocelové stavby jsou spíš strojařinou u které bylo pro zjednodušení odstraněno vše co se hýbe.
Strojaři by tam jen užili stavař. šrafování a znač. oken, překladů a pod. Úřady by vyšly vstříc techn. info, tipuji na 10 str.
Stavby RD finálně bez dohledu realizuje stavebník i svépomocí s řemesl., dělo se to po staletí a funguje to, leckde prověřeno mil. turistů. Úřady tak prodražují stavby a doslova likvidují novomanž. zaskočené v časové a finanční tísni s čerp. úvěru na stavbu. Jen to podporuje korupci nedostatkovým kulatým razítkem.

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

Tento dotaz čeká na zodpovězení.