plk. Ing. Zdeněk Nytra

  • ODS
  • Ostrava-město
  • senátor
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,02. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

13.12.2023 13:03:33 - BordelveStátě

Je to přezíravost ODS nebo jste mimo?

Podle Fialy není důvod k blbé náladě. Taky si to myslíte? A pokud jo, můžete mi říci, proč bychom měli být spokojení, když se máme hůř a hůř? Je draho, mzdy jsou nízké a propadají se, ekonomice se nedaří, bydlení je nedostupné, pokud je, stejně tak je problém třeba se sociálním službami, problémy jsou ve zdravotnictví, školství…Kdy se konečně vzpamatujete a začnete něco pro lidi dělat? Jen slibujete a skutek utek – viz třeba zlevnění potravin, které se nekoná a ani konat nebude. Jsem zvědav, zda mi odpovíte

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

22.12.2023 9:36:05 - plk. Ing. Zdeněk Nytra
Dobrý den, ano, myslím. Na nějaké jásání to není, procházíme opravdu složitým obdobím, ale já osobně vidím to pověstné světlo na konci tunelu.
Mzdy rostou. Reálně díky vysoké inflaci klesaly, to je pravda. Ale pro rok 2024 jsou předpovědi takové, že mzdy při klesající inflaci porostou nejen nominálně, ale i reálně.
Na problémy např. ve zdravotnictví a školství bylo zaděláno daleko dříve, než nastoupila dnešní vláda. A ta je připravena tyto problémy řešit. Jen musím upozornit, že řešení nebudou jednoduchá a bezbolestná.
Potraviny: vláda nemá vlastně žádné reálné nástroje, jak ovlivnit ceny potravin, což potvrzují všichni ekonomičtí experti. Ceny jsou plně v rukou zemědělských prvovýrobců, zpracovatelů a prodejců. Přesto vládním „mediálním“ tlakem aktuálně ke snižování cen potravin dochází.
S úctou Zdeněk Nytra