Mgr. Jiří Kobza

  • SPD
  • Hlavní město Praha
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 4,14. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

11.04.2024 16:09:11 - kasil

mzda a práce poslanců

Dobrý den, četl jsem Vaši odpověď, kde si stěžujete, že nemáte nemocenskou. To možná nemáte, ale naopak vám běží plný plat a ještě k tomu pobíráte náhrady. Nebo to tak není? A ukažte mi na pracujícího člověka, který to takto má. Normální člověk si musí vytvářet rezervu, pro případ, že třeba onemocní. Proč vy ze sebe děláte něco víc? A když je někdo v dlouhodobé pracovní neschopnosti, na co pak potřebuje asistenty, náhrady na dopravu, stravu, ubytování atd.? PS: Sám tvrdíte, že nemáte fixně stanovenou pracovní dobu, tak jak můžete dělat přesčas? Navíc jestli někdy třeba jednáte dlouho, jiný den vůbec pracovat nemusíte a nevěřím tomu, že všichni politici pracují nonstop. Máte dokonce i letní prázdniny. Kdo to má? Děkuji za odpověď, většina politiků se nepříjemným dotazům totiž vyhýbá. Kasil

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Venda3, Nelinka Zelinka, tomsik1, ptata, ken3ny, Kritická, marssa, furtkecal, vladan2

Odpověď

16.04.2024 10:30:20 - Mgr. Jiří Kobza
Dobrý den, pokusil jsem se Vám objasnit, jak funguje práce poslance.Ta je upravena zákony, které byly schváleny dávno před tím, nez jsem vstoupil do politiky.Práce poslance nespočívá jen vpráci na plénu sněmovny, ale je to i práce s občany a ve výborech. Řadu z těchto povinností vykonávají asistenti v regionálních a ústřední kancelářích, sledují děj, přiúravují podklady na pozměňovací návrhy. V případě, že některý poslanec je nemocen, část jeho povinností přebírá některý jeho kolega, kterému pomáhají asistenti nemocného kolegy. Ostatní pravidla nejspíš najdete v zákoně o poslanecké sněmovně a v jednacím řádu sněmovny..