Mgr. Stanislav Eichler

admin
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,41. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

18.02.2011 17:58:42 - Martin.Mach

Důvodem odchodu nebyly politické tlaky

Pane hejtmane, proč jste tolik tlačil na výměnu úspěšného vedené liberecké nemocnice? Nechce se mi věřit, že v tom není politický zájem. Vy jste z ČSSD, pan Nečesaný reprezentoval svého času topku a Vám navíc nevonělo, když kritizoval krajské nákupy energií. Sečteno a podtrženo, odchod úspěšného vedení smrdí

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

24.02.2011 9:35:06 - Mgr. Stanislav Eichler
 Pane Machu,
otázky, které mi kladete, jsou plné invektiv, domněnek a Vašeho předpojatého názoru na věc, přesto si dovolím Vám odpovědět. Ocituji několik objektivních výrazů novinářů, které použili při referování o rezignaci vedení liberecké nemocnice.

Namátkou:
 „Nečesaný ale odmítá, že by důvodem odchodu byly politické tlaky. Lékařská akce "Děkujeme, odcházíme" získala v liberecké krajské nemocnici jiný podtext, místo nespokojených lékařů odešlo unavené vedení nemocnice. Svůj odchod vysvětlují manageři únavou“.
„Dozorčí rada ve středu sice zvolila pět nových členů představenstva na místo těch, kteří rezignovali, o rozdělení pozic však zatím nerozhodla. Kraj chce od 1. března obsadit hlavně místa generálního a ekonomického ředitele. Ta na konci února opustí současný ředitel Luděk Nečesaný a jeho kolegyně Miloslava Tanečková, kteří spolu s dalšími čtyřmi členy představenstva ve středu své funkce složili“.
„Vedení krajské nemocnice v Liberci oznámilo svou rezignaci. Za jeho odchodem stojí dlouhodobé politické tlaky, i když to ředitel nemocnice a předseda představenstva Luděk Nečesaný popírá. Žádné politické tlaky v tom nelze hledat," prohlásil (Nečesaný). „To potvrdil i hejtman Libereckého kraje Stanislav Eichler“.

Nikde, ani v těchto reakcích tisku tedy ani slovo, že bych někoho tlačil či dokonce někoho odvolával. Je jen na Vás pane Machu, čemu chcete či nechcete věřit. Pokud se týká energií, jasně to vysvětlil Zdeněk Bursa, radní Libereckého kraje pro ekonomiku:
„My jsme v podstatě vysoutěžili centrální nákup energií pro 498 odběrných míst v rámci Libereckého kraje. A ta úspora 200 milionů korun zajisté ukáže všem, že to byl správný rozhodnutí a že to byl správný krok Libereckého kraje“.
K tomu ještě dodávám, že jsme potvrdili, že případné ztráty budeme nemocnici kompenzovat. Sečteno a podtrženo, nemohu za to, co Vám voní či nevoní, či dokonce smrdí.
Mgr. Stanislav Eichler, hejtman Libereckého kraje