Ondřej Liška

  • Jihomoravský kraj
  • Výbor pro evropské záležitosti
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,98. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

08.03.2011 7:48:00 - Matysek

Zlepšení politické kultury

Proč se jako zástupce (v tuto chvíli ještě) neparlamentní strany nedostáváte častěji do televize, vždyť zákon o pěti procentech, kdy tam smíte vstoupit, platí pouze před volbami. Kdo o tomto rozhoduje, že nejste vidět?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

09.03.2011 13:04:01 - Ondřej Liška
Vážený Matýsku, děkujeme za Váš dotaz, ale myslíme si, že by měl směřovat spíše do médií a to zejména těch veřejnoprávních. V současné době jsme poměrně pravidelně zváni do diskuzního pořadu ČT pro mimoparlamentní politické subjekty "Politické spektrum". Sledovanost tohoto pořadu je ovšem velmi malá. Většinu prostoru dostávají pouze parlamentní strany. V době parlamentních voleb jsme podali dokonce stížnost mediální radě, ale bohužel neúspěšně. Televize tak, dle našeho názoru, velmi výrazně ovlivnila výsledek voleb díky přeceňování volebních preferencí.  V komerčních televizích, dle našich interních informací,  platí dokonce pravidlo, že mimoparlamentní strany  pro komerční televize neexistují. Věříme, že se nám v budoucnu podaří do médií dostat na základě naší usilovné práce. Nemá jistě cenu si na vše jen stěžovat, ale musíme na tom také pracovat.
Doufáme, že politická kultura se zlepší natolik, že prostor budou dostávat i menší strany. Zelení to vidí optimisticky!