MUDr. Jiří Koskuba

ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,66. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

28.01.2013 8:51:45 - flip

Občanský zákoník

Je pravda, že kdybyste se jako strana dostali k moci, zrušili byste nově schválený občanský zákoník? Proč? A jak byste je hodnotil vy osobně?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

29.01.2013 21:08:45 - MUDr. Jiří Koskuba

Občanský zákoník je neskutečně obsáhlá po dlouhé době čerstvě novelizovaná právní norma, která sice prošla současným parlamentem s koaliční většinou, ale zaznívaly proti ní i od odborné veřejnosti značné výhrady. Proto jsem pro jeho přijetí nehlasoval.

Není mi známo, že by jej ČSSD chtěla šmahem zrušit. Ono to ani moc dobře nejde. 

Práce na další úpravě, s ohledem na četné připomínky, pochopitelně vyloučit nelze. Ale je to dlouhá a nesnadná cesta. Tato právní norma významně ovlivňuje život  všech lidí v zemi a proto ke změně nestačí mít jenom parlamentní většinu. Dle mého je potřebná co nejširší shoda. Nejen politická. Přitom bez ohledu na ujišťování jednoho z posledních 2 kandidátů na prezidenta ČR, dokonce předsedy jedné z vládních stran, v parlamentu t.č. nikdo diskuzi a shodu s opozicí nehledá ani tam, kde by se hledat měla i mohla.

Přeji hezký den