ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,31. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

10.03.2011 10:10:30 - Pálka

Cílem této výzvy je odstranění nerovného financování obcí

Dobrý den pane hejtmane, chci se zeptat, co je pravdy na tom, že naše obce v pohraničí upadají do stále větší bídy. Je to nějaký obecný trend malých obcí nebo se to týká jen našeho kraje? díky, Pálka

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

16.03.2011 14:21:46 - Ing. Jaroslav Palas
Vážený pane Pálko,
Osoblažskou výzvu starostů, která byla podepsána 17.2.2011 v Branticích jsem veřejně podpořil a osobně jsem se první schůzky starostů v Branticích zúčastnil, neboť situace v těchto okrajových regionech (takovéto oblasti jsou v celé ČR) je velmi alarmující. Vysoká nezaměstnanost v těchto regionech a s tím spojený odliv mladých lidí za prací  a nespravedlivé rozdělování příjmů obcím zhoršují jejich ekonomiku.
Cílem této výzvy je odstranění nerovného financování obcí a nastavit koeficient rozdílu příjmů mezi nejchudšími obcemi a Prahou na 2,5 násobek, jak je běžné ve vyspělých evropských demokracijích. Dále soustředit politiku vlády na problémy venkovských samospráv a tuto problematiku řešit ve spolupráci se starosty venkovských obcí. A samozřejmě pro oblasti, s dlouhodobě vysokou mírou nezaměstnanosti nad celostátním průměrem, vytvářet podmínky státní politiky zaměstnanosti.
 
S pozdravem Jaroslav Palas, hejtman Moravskoslezského kraje