Ing. Hana Orgoníková

Hana Orgoníková zemřela 5. června 2014 v Hradci Králové
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,04. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

05.02.2013 13:01:25 - Betinka

důchodová reforma

Že se dostane ať už v předčasných nebo řádných volbách do PS je téměř jisté. Stále si ale stojíte za tím, že chcete zrušit druhý důchodový pilíř? Jak se ale vyrovnáte s kritikou-námitkami, které proti vznáší někteří ekonomové, byť s reformou také nesouhlasí? Můžete jejich výhrady pro zrušení vyvrátit? Jde např. o následující námitky:
1, „Skutečnost, že se dopředu ví, že důchodová reforma bude zrušena, je hrozný problém, proto, že to v ekonomice dlouhodobě zabudovává negativní očekávání lidí, kteří kvůli tomu k jakékoli vládní politice přistupují předem s ohromnou skepsí, že se to stejně zase zruší a nikdo ničemu nevěří. A to je prostředí, ve kterém se nedá investovat.
2 ,, Ale současně i jako kritik druhého pilíře tvrdím, že když se jednou podepíše nějaká smlouva, tak má mít platnost na věky, dokud obě dvě strany od ní dobrovolně neustoupí,“ pokračuje Šichtářová. Ta hlavně zdůrazňuje, že byla uzavřena smlouva s lidmi, kteří navíc když do druhého pilíře vstoupí, nemo-hou ho opustit a najednou někdo řekne, že ta smlouva neplatí. „To je něco tak zvráceného, to není právní stát. Ten je definován jako stát, který dodržuje své vlastní zákony, jenomže když to stát nedodr-žuje, rozmyslí si to a navíc jim ty prostředky znehodnotí, tak to zavání popřením právního státu.
3, „Hrozí totiž arbitráže, a to o desítky miliard. V případě, že penzijní fondy naverbují dostatek lidí, což tak zatím moc nevypadá, ale pokud se jim to podaří, museli do toho investovat obrovské náklady.
4. Pavel Kohout: „Když se podíváme na státy, kde k tomu došlo – jako Maďarsko či Argentina – tak vždycky konfiskace z jiných fondů je spojena se snížením ratingu nebo jinými vážnými problémy,“
Děkuji za odpověď. Celý článek je zde: http://www.parlamentnilisty.cz/zpravy/ekonomika/CSSD-vydesila-ekonomku-Zrusenim-druheho-pilire-zpusobi-miliardove-skody-255419

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

Tento dotaz čeká na zodpovězení.