Milan Štěch

"Slušně, ale důrazně."
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,13. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

10.02.2013 14:42:50 - eda rybák

komunikace

Dobrý den. Ptala jsem se pana Schwarze, proč nepodpořil ÚS na zrušení projektu Skaret, který jste s panem Krásou a 51 kolegy podal. On mi ale sdělil, že ,, O podaném návrhu jsem se dozvěděl až z televize, tzn. že jsem autory ani nebyl osloven a bylo to v jejich režii.“ Jak je to možné? Vy jste neoslovovali všechny? Čekal bych od horní komory více. Bohužel realita dnešní doby je taková, že každý podporuje zákony, jen pokud je navrhne jeho strana a jakákoliv snaha o kopromis při tvorbě zákonů není. A vzhledem k tomu, že je senát levicový (bývá opoziční vůči PS), je to takové kolečko-pravicová vláda něco schválí, senát zamítne a PS ho posléze přehlasuje… Nemyslíte, že je načase s tím něco dělat, nebo jaký máte z práce senátora a člen a Parlamentu pocit vy osobně?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

04.03.2013 14:11:01 - Milan Štěch

Dobrý den,

před podáním návrhu na zrušení sKaret k Ústavnímu soudu byli osloveni všichni senátoři. Podpořit návrh mohli během dvou dnů při zasedání Senátu.

Nedomnívám se, že by Senát blokoval komunikaci v rámci Parlamentu. Svědčí o tom ostatně to, že v uplynulém funkčním období schválil Senát dvě třetiny předloh, které mu Poslanecká sněmovna postoupila. Jednu třetinu návrhů Senát opravil a sněmovně vrátil a z těchto opravených předloh Poslanecká sněmovna přijala polovinu.

Zdravím Vás!

Milan Štěch