Bc. Roman Onderka, MBA

  • SOCDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,87. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

21.03.2011 12:55:28 - jarza

Pan Vitula a výzva TOP09

pane primátore, co říkáte na návrh TOP09, není to jen využití situace? Zdálo se mi, i když nežiju v Brně (bydlí tam moje přítelkyně), že celkem všechno běží, díky, jaromír

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

21.03.2011 22:05:34 - Bc. Roman Onderka, MBA

Dobrý den,
bývá zvykem, že strany, které jsou v opozici se všemožně snaží dostat do popředí zájmu médií. Jako takové zviditelnění vnímám i údajnou "výzvu TOP 09", nemluvě o tom, že pod ní (dle sdělení médií) není podepsán představitel brněnské organizace TOP 09, ale představitel krajské organizace TOP 09, pan Jan Vitula.
Rád bych Vás ujistil, že situace v brněnské koalici je nadmíru uspokojivá, ale co je důležitější, jedná se bezpochyby o nejstabilnější a nebojím se říci, že i o nejpracovitější koalici za poslední roky. Tato koalice vznikla především proto, aby pracovala ku prospěchu obyvatel města Brna a jeho návštěvníků, což se jí daří. A jak jistě sám dobře víte, každý úspěch musí být po zásluze potrestán....
V příloze Vám také zasílám tiskovou zprávu, kterou k celé situaci vydal předseda OS ODS Brno - město, pan JUDr. Pavel Blažek.
Se zněním tiskové zprávy jsme s panem předsedou Blažkem zcela ve shodě. 
 
 Za váš dotaz vám děkuji. S pozdravem

Bc. Roman Onderka, MBA   primátor města Brna

 

V Brně 21. 3. 2011  Tisková zpráva  ODS Brno – město

Dnešního dne jsem byl kontaktován zástupci některých médií,  a to na základě údajné nabídky či výzvy TOP 09 k jednání o změně koaličního uspořádání v Zastupitelstvu města Brna (dále jen ZMB). Konstatuji, že jsme neobdrželi vůbec žádný návrh od žádného politického subjektu v ZMB, mohu tak pouze reagovat na to, co se prozatím objevilo na internetových serverech.
Především musím odmítnout způsob komunikace zvolený Janem Vitulou, tedy sdělování jakýchsi návrhů prostřednictvím médií. Není tak o čem jednat a i z některých dostupných vyjádření Jany Vituly mám zatím dojem, že jde pouze o snahu zviditelnit se po právě skončeném sjezdu ČSSD. Vážně míněné návrhy by nemohly být politickým partnerům sdělovány tímto způsobem, byly-li by myšleny seriózně. Stranou nechávám viditelnou snahu Jana Vituly (mimochodem krajského, nikoliv brněnského představitele TOP 09) o zasahování do vnitřních poměrů ODS v Brně.
Sjezd ČSSD jsme samozřejmě sledovali a jeho průběh a výsledky vyhodnocujeme. V Brně se však o tomto víkendu nekonal sjezd brněnské ČSSD a nemyslím si, že by se jeho výsledky měly jakýmkoliv způsobem promítat do komunálních úrovní, ať již v Brně nebo kdekoliv jinde. Na všech úrovních dochází v průběhu volebních období k různým vnitrostranickým událostem, které by, kdyby měly vždy dopad na volené orgány v samosprávách či na úrovni státu, vedly k naprosté destabilizaci politického systému v ČR.
Na nedávných výsledcích komunálních voleb nejen v Brně sjezd ČSSD nic nezměnil. Nad tvrzením Jana Vituly, že neobhájením funkce místopředsedy ČSSD Romanem Onderkou „pominul jeden z klíčových důvodů proč byla uzavřena velká koalice v Brně ….“ se mohu jen pousmát. Tak to možná viděl pan Vitula, v ODS se takto elitářsky neuvažovalo a neuvažuje.
Brněnská koalice ODS a ČSSD vznikla, jako každá koalice v komunální politice, aby hledala shodu a řešila místní brněnské problémy. Až tohoto nebude schopna, ztratí nárok na existenci, bez ohledu na výsledek celostátních akcí jakékoliv politické strany.

Pavel Blažek  předseda OS ODS Brno – město