Milan Štěch

"Slušně, ale důrazně."
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,13. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

21.05.2013 16:05:28 - Řehoř

Integrace a globalizace

dškuji za odpověď.Jinak v předchozím dotaze jsem mířil na ČSSD,kde se mi zrovna nezdají sliby,které kdy dávali lidem,že jsou uskutečnitelné.Jen by mě zajímalo,zda jste přesvědčen o tom,že předávání čím dál více pravomocí do Bruselu je správné.Víte mnoho lidí těch starších co si pamatují co zde bylo po válce,tak už tehdy se obávali,že nadejde doba,kdy němci nebudou potřebovat zbraně,ale položí nás ekonomicky,a vše tomu tak nasvědčuje .Co mi prosím k tomuto řeknete.Děkuji

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

28.05.2013 16:22:10 - Milan Štěch

Vážený pane Řehoři, nedomnívám se, že bychom předávali čím dál víc pravomocí do Bruselu. Alespoň ne v posledních měsících. U mnoha záležitostí musí zástupci všech evropských vlád hledat a najít konsensus. Při dnešním globálním propojení světa, kdy hlavní ekonomický i politický vliv mají velmi včetně nově vzniklých (zejména Brazílie a Čína), nejsou malé země bez efektivní spolupráce schopny komunikovat a jednat. Úvaha v textu by byla adekvátní, kdyby neexistovala globalizace – se všemi jejími kladnými i zápornými důsledky. Proto není možné srovnávat 2. Světovou válku s dnešní situací.