Marcel Chládek

  • SOCDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,16. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

11.07.2013 10:30:41 - Petra Zánová

Odpoveď

Pane senátore, zaměřujete se v rámci školství také na protidrogovou prevenci? Jak konkrétně? Podle mě zatím vše s čím vláda přišla selhalo. Já osobně vidím ale příčinu v hektické době, kdy rodiče na děti nemají tolik času, kroužky jsou dnes tak drahé, že na ně málo kdo má (obzvlášť díky výplodům současné ,,pravicové“ politiky) a děti si tak hledají zábavu sami. Druhá je věc je podle mě neustálé zdražovaní cigaret a alkoholu, přičemž se ale nelegální drogy nezdražují, atak jsou čím dál více dostupné.

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

16.07.2013 11:04:38 - Marcel Chládek
Máte pravdu, protidrogová problematika mládeže jde ruku v ruce se školstvím a nedostatečnou nabídkou volnočasových aktivit. Kvůli chybějícím financím jsou však možnosti škol v tomto směru omezené. S kolegy ve školském výboru Senátu PČR se tímto velmi intenzivně zabýváme. Jednou z možností je například posílení rozpočtu škol ze strany státu tak, aby byly schopny zvýšit nabídku svých volnočasových kroužků. Stejně potřebná je podpora malých sportovních klubů. To jsou všechno věci, na které pravicová vláda zcela rezignovala a neudělala v tomto směru vůbec nic. 
Nelegální drogy, ale stejně tak dodržování pravidel zákazu prodeje alkoholu a tabákových výrobků mládeži pod 18 let je pak věcí legislativy a kontrolních orgánů včetně policie.