Ing. Miloš Zeman

První přímo zvolený prezident ČR
  • BPP
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,6. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

14.07.2013 11:20:54 - Dasali

Životní úroveň důchodců v ČR.

Dobrý den p. prezidente,
jaké konkrétní kroky podniknete a v jakém časovém horizontu pro zvýšení a zkvalitnění života důchodců v ČR? Ke kvalitnímu životu jsou potřebné dostatečné finanční prostředky. V ČR je rozkraden majetek státu. Dúchodový účet pro vyplácení těchto plateb byl připojen V. Klausem ke státnímu účtu(nejsem ekonom,omlouvám se za případné nesprávné označení), dále byl odvod do sociálního pojištění ze kterého jsou důchody vyplácené, vědomě vládami pravicových stran snížen. Změna v neprospěch výpočtu penzí , nedostatečná valorizace a následná poslední změna pro pracující důchodce od 1.1.2013 kdy si nemohou odečíst na osobu daň ve výši 24.800,- Kč je vědomé okrádání a ožebračování skupiny obyvatel, státem. Důchodci patří mezi nejzranitelnější skupiny obyvatel ČR. Do státního rozpočtu za svůj život odvedli dostatečné finanční prostředky, které by jim měli zajistit důstojný podzim života. Pane prezidente, děkuji za odpověď. Dagmar Lindauerová

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

11.08.2013 10:46:17 - Ing. Miloš Zeman
Dobrý den, naprosto s Vámi souhlasím, že důchodci si zaslouží pomoc státu, stejně jako děti. Jedná se o dvě slabé sociální skupiny, kterým stát musí pomoci. Ohledně návrhu řešení, několikrát jsem již svůj návrh sdělil, například na sjezdu Rady seniorů, a předpokládám, že po následujících volbách usedne do křesla ministr práce a sociálních věcí, který se situací důchodců v ČR bude vážně zabývat.