Ing. Miloš Zeman

První přímo zvolený prezident ČR
  • BPP
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,6. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

26.07.2013 16:31:27 - kinpulach

Nadace splácení státního dluhu

Vážený pane presidente,
sympatzuji s Vaši snahou vnést do české politiky pořádek. A když to nejde ,tak třeba i s novými zvyklostmi. Přesto mám jednu připomínku. Založil jste nadaci pro umořování státního dluhu. Tam budou platit lidé, kteří to nezpůsobili. Ti, kteří mají máslo na hlavě budou stále v Karibiku nebo ve svých naskradených vilách. Myslím si, že tato nadace by měla být zrušena a nahrazena nadaci pro podporu hospiců, městských a státních nemocnic a pod. Myslím, že tyto peníze by byly takto lépe využity.
Poslední dotaz se týká zákona o majetkových přiznáních. Bude protlačován tak jak jej navrhuje soc. dem. a nebo již do něj budou zahrnuty zkušenosti ze Slovenska a jiných zemí?
Věnujte trochu pozornosti zdraví - chceme Vás na hradě celých deset let !!
chalupník Jaroslav

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

22.08.2013 9:56:19 - Ing. Miloš Zeman
Dobrý den, pokud jde o hospice, po dohodě s kardinálem Dukou jsem některé z nich navštívil, tuto myšlenku podpořil a panu kardinálovi vyjádřil mé přání, aby katolická církev alespoň část prostředků získaných restitucemi věnovala právě na výstavbu nových hospiců, včetně domácích hospiců. Pokud jde o splácení státního dluhu, považoval jsem za svou přirozenou povinnost snížit si plat o 30 % a věřím, že mě budou následovat další státní úředníci, viz snížení platu generálního ředitele Českých drah o polovinu.